香港一世發論壇

標題: 燊田服務,日日退步。 [打印本頁]

作者: 推油    時間: 2008-7-24 00:00
作者: samsam    時間: 2008-7-24 00:10
  依家做到要搶錢咁緊要
作者: fatman    時間: 2008-7-24 10:37

仲有啲咁嘅場等"汁笠"
作者: hongyar    時間: 2008-7-24 10:50
兄弟們:不要浪費金錢呀。
作者: 肥佬    時間: 2008-7-24 19:39
推油兄, 係咪CSW元州街, 元州邨对面果間牙 佢0地拱做刀得, 好9狼胎WOR
作者: 推油    時間: 2008-7-24 21:06
作者: 肥佬    時間: 2008-7-25 08:34
早晨, 推油, 拱尼間0野遲早等打柴
作者: 恐龍仔    時間: 2008-7-25 09:12
咒罵
作者: TMS2002    時間: 2008-7-25 10:21
推油兄  女經理都係要按老闆旨意行動 可能她/骨技囡 正薪較低 R貼士無可厚非
可能禮貌/態度/骨技上 不得其法
此應該 老闆責任

作者: 推油    時間: 2008-7-25 20:49
作者: 肥佬    時間: 2008-7-26 14:05
原帖由 TMS2002 於 2008-7-25 10:21 發表
推油兄  女經理都係要按老闆旨意行動 可能她/骨技囡 正薪較低 R貼士無可厚非
可能禮貌/態度/骨技上 不得其法
此應該 老闆責任

02兄, TIPS客人自願畀就話JET, "R" TIPS就似呼有奌那個BOR, 拑你話上茶樓酒家食嘢, D伙記要"R"你TIPS你話你會奌吖, 禾從來上茶樓酒家食完0野後埋單, 老"馮"一毫子刀攞番, 唔係孤9寒, 係佢0地已經收取咗加一"服務費" (留意...係服務費牙)
作者: 推油    時間: 2008-7-26 14:10
作者: TMS2002    時間: 2008-7-26 14:48
肥兄 小弟唔係話 "R"貼士正常    可以話係 "非洲和尚"只係話此為 老闆  形成   
作者: andyyau    時間: 2008-7-26 18:39
標題: 回復 1# 的帖子
師兄完全明白你嘅感受,合自己心水才值得俾錢,
最緊要開心,使多少少錢冇所謂.唔開心俾多都無謂.
作者: 肥佬    時間: 2008-7-26 19:54
原帖由 推油 於 2008-7-26 14:10 發表

肥佬兄,有見地,貼士吾比係正常,R貼士先係吾正常,想要客人比貼士,就先做好本份,就算客人吾比,都起碼有下次來。

ARM聽, 推油兄, 我以前刀好大骨癮, 係HK経濟起飛果個年代, 一個星期去四五晚, 做親刀起碼三粒鈡, DUP得我舒服GA, 通常刀畀兩舊水TIPS, 所以果時好多大場刀留下我好多腳毛0架
作者: 肥佬    時間: 2008-7-26 20:08
原帖由 TMS2002 於 2008-7-26 14:48 發表
肥兄 小弟唔係話 "R"貼士正常    可以話係 "非洲和尚"只係話此為 老闆  形成   

02兄, 我明白你意思, 旦你可能誤會咗HK骨場GA規則喇, HK同大6唔同0架, 大6人口多, 競爭大, 所以D老闆咪压低D底薪, 要D伙計多勞多得LOR, BUT........HK係唔同0架, 佢0地係有包底GA, 例如果個月, 某骨囡搵唔夠數, 公司係會補夠數畀個骨囡GA, (拱老闆就緊係有個規限LA, 唔通条囡好似做咗消防員拑, 返一日, 休三日, 刀補畀姖咩 )
作者: Dane    時間: 2008-8-1 23:06
一句 講晒 ...一舖過 ..我地無咁得閒 俾機會佢 改好

歡迎光臨 香港一世發論壇 (http://newhk148forum.com/bbs/) Powered by Discuz! X3.2