香港一世發論壇

標題: 講吓正經野 ----- "承諾" 是什麼 ???!!! [打印本頁]

作者: Dane    時間: 2010-3-23 00:14
標題: 講吓正經野 ----- "承諾" 是什麼 ???!!!
大家有興趣可以發表吓嗎 ............

"承諾"   是什麼 ??!!

果晚 ...我以前個女友 叫我陪佢飲野 (同大人伸報咗利益先)  ......
我都 知 "陪"人 飲野 ...即係 有人要向我 訴苦 ....

個女仔 話 俾佢條 仔 飛咗 (唔係我, 係我之後果D) ... 仲係傾緊 結婚喎 ..

果女仔 突然 講咗句野 ...搞到 周圍d人啤住禾, 以為我 .........

佢好大聲講咗句 : ---

"承諾就係 ='屌你老母' ; 你班男撚永遠只有講到 但做唔到, 你~~~~地正一 呢個世界嘅 負能樣 ........"

我當時 都唔知 講乜好
唯有 隊完佢 車佢走 .......... 唉

作者: 龍兄    時間: 2010-3-23 00:30
口頭上的"yes"
唔代表一定做到, 即係成日講的"try the best"呱
作者: 蟹仔    時間: 2010-3-23 01:47
講得出可以做唔到
作者: ballballlover    時間: 2010-3-23 02:28
作者: jerso    時間: 2010-3-23 08:55
原帖由 Dane 於 2010-3-23 00:14 發表

平常人嘅口頭承諾即係吹水
好似叫完雞話下次再去小佢, 咪即係吹水
作者: herman    時間: 2010-3-23 09:38
承諾, 我諗唔一定係100%包的, 因人而異, 帶眼識人.   
作者: herman    時間: 2010-3-23 09:42
原帖由 jerso 於 2010-3-23 08:55 發表

平常人嘅口頭承諾即係吹水
好似叫完雞話下次再去小佢, 咪即係吹水

好簡單一個問題, 點解我要番食佢呢?   
作者: hkshrek    時間: 2010-3-23 10:07
原帖由 Dane 於 2010-3-23 00:14 發表

果晚 ...我以前個女友 叫我陪佢飲野 (同大人伸報咗利益先)  ......
我都 知 "陪"人 飲野 ...即係 ...

你條"前菜"講野咁粗皮,俾人飛好正常,遲早嘅事

應承左做得到咪叫做 承諾
應承左做5到咪叫做 呃氹

作者: TMS2002    時間: 2010-3-23 11:08
" 負能樣 "  好句
作者: ballballlover    時間: 2010-3-23 14:06
作者: 肥佬    時間: 2010-3-23 17:44
標題: 回復 1# 的帖子
禾夠成日承諾D囡囡, 一得閒就畀十億八億姖洗吓LOR, WA!! 0個個講咗就要實現畀姖0地, 拱禾条命就算唔畀埋姖0地, 個荷包刀染咗嚴重病症LA, DANEAIR兄
作者: 高大威    時間: 2010-3-23 20:00
承諾 係用嚟講 唔係用嚟做.
愛 先係用嚟做ga.

作者: 高大威    時間: 2010-3-23 20:04

http://www.google.com.hk/search?hl=zh-TW&q=%E6%89%BF%E8%AB%BE%E6%98%AF%E4%BB%80%E9%BA%BC&btnG=%E6%90%9C%E5%B0%8B&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
作者: Dane    時間: 2010-3-24 01:04
原帖由 ballballlover 於 2010-3-23 14:06 發表

即係隨口up!!

有邊個講完真係去X人個老母架

Ball仔 ..佢就係咁意思
作者: jerso    時間: 2010-3-24 09:09
原帖由 高大威 於 2010-3-23 20:00 發表
承諾 係用嚟講 唔係用嚟做.
愛 先係用嚟做ga.

David Hing 好野
作者: 10仔    時間: 2010-3-26 02:08
乜仲有女人信所謂承諾?咁天真,抵比人飛。
作者: 肥佬    時間: 2010-3-26 08:33
原帖由 10仔 於 2010-3-26 02:08 發表
乜仲有女人信所謂承諾?咁天真,抵比人飛。

你好似刀飛唔少尼亭女LA, 係化, "屎袋飽"
作者: 10仔    時間: 2010-3-26 12:09
我有鬼本事飛女,有女埋身我不知幾開心。
作者: Dane    時間: 2010-3-30 23:22
原帖由 10仔 於 2010-3-26 12:09 發表
我有鬼本事飛女,有女埋身我不知幾開心。

你俾足錢  點會無囡埋身   除咗 波波
作者: 肥佬    時間: 2010-3-31 08:55
原帖由 Dane 於 2010-3-30 23:22 發表

你俾足錢  點會無囡埋身   除咗 波波   

波波果次刀冇收佢 牙, 仲免費昅波波对奶奶滋同隻鮑魚TIM, 個"屎袋飽"執冷DO LA
作者: 10仔    時間: 2010-3-31 11:43
仲揸左兩下tim呀。
作者: 肥佬    時間: 2010-4-3 08:41
原帖由 10仔 於 2010-3-31 11:43 發表
仲揸左兩下tim呀。

著冷晒數LA你, 仲係DO呱呱嘈

歡迎光臨 香港一世發論壇 (http://newhk148forum.com/bbs/) Powered by Discuz! X3.2