香港一世發論壇

標題: 美妙- 不吐不快 [打印本頁]

作者: tama141    時間: 2010-6-20 02:34
標題: 美妙- 不吐不快
今日難得一個自由身,諗住去美妙食返餐,
果時大約係8 : 30 pm,我打上美妙,
有個粗聲粗氣既人聽電話,
我問小如得唔得閒,佢就話做緊野,
我再問知唔知幾時得,佢就話8:45 pm
咁我係大南街搵埋位泊好車,就只係美妙左近既錶位,果時係8:40 ,
入錶前再打多次問清楚小如得未,果條友話出左黎喇!
咁我再問,有無人跟緊呀?
佢話:無!
咁我話我而家上黎啦!
用左兩分鐘時間上到去,條友又話有個熟客BOOK 左!
我都算喇!入左房睇左一個,再問下小如呢?
果條友就話: 我""話左唔得,有熟客留左,咁我就話,我剛剛打上黎你又話得,又話無人跟緊?
佢真係好野呀!佢話:佢係無人跟緊呀!係有人打黎留左姐~
真係咁都得呀?玩最緊要正字呀?
最後都食左其他囡啦~出黎仲見到肥B 哥添!

不過想講,呢條友咁仆街,好似我欠佢咁!態度差劣!

肥B 哥,你仲問我咁耐唔上黎?我而家想講....我今次之後真係有排都唔上黎喇~

作者: 喵oo    時間: 2010-6-20 13:59
....下次再食過......
作者: Hamsup    時間: 2010-6-21 09:38
Oh, so sorry to hear this.  美妙 is so dissappointed this time.
作者: tama141    時間: 2010-6-21 10:53
呢D 野一次就夠啦~~
應該再無下次,
又唔係無錢,點解要去受氣~!!!!!!!!!

仲有,我上到去佢話無既時侯,連一句唔好意思都無!仲要大大聲~
好似我上去乞食咁,要睇佢面口~

作者: DEE    時間: 2010-6-22 03:13
師兄我上左去幾次啲態度都幾好哦.係唔係你自己態度唔好先,又或者係你食唔倒你想食果件所以唔開心.
作者: tama141    時間: 2010-6-23 22:33
原帖由 DEE 於 2010-6-22 03:13 發表
師兄我上左去幾次啲態度都幾好哦.係唔係你自己態度唔好先,又或者係你食唔倒你想食果件所以唔開心.

當然,係我問得咁清楚既情形之下都食唔到當然有D 失望姐~唔會唔開心呀嘛~LOL
不過,我條氣最唔順係果條友既態度同語氣!
再者...我諗我應該寫得好清楚我既對話,
而且我當時既語氣同態度絕對無問題,
係短髮果條友態度差姐!一開口就已經唔友善!
btw....另一個金金地毛,肥肥地果個係無問題,幾好招呼!我走果時都有同肥D哥傾兩句添~

作者: ballballlover    時間: 2010-6-23 23:13
作者: tama141    時間: 2010-6-24 14:38
仲有一樣野....比第二個POST提醒左我!(金來閣的惡習)

就係我入左房等囡果時,聽到果條友係出面同第二個人講之前個客,
比得果$1 TIPS ,下次唔撚留囡比佢~"
作者: kelvincyl    時間: 2010-6-24 18:29
原帖由 tama141 於 2010-6-24 14:38 發表
仲有一樣野....比第二個POST提醒左我!(金來閣的惡習)

就係我入左房等囡果時,聽到果條友係出面同第二個人講之前個客,
比得果$1 TIPS ,下次唔撚留囡比佢~"

我相信佢地都係講笑多, 因我多數打定上去問清楚keeper囡囡有冇返, 或有冇做緊, 同佢講10分鐘後到, 佢地多數都留比我, 我一上去就多數有得得食, (我除左第1次比左$10貼士, 之後我都冇比過貼士)

歡迎光臨 香港一世發論壇 (http://newhk148forum.com/bbs/) Powered by Discuz! X3.2