香港一世發論壇

標題: 老 尖 鳳 樓 越 夜 越 旺 [打印本頁]

作者: 跣人    時間: 2008-3-3 02:14
標題: 老 尖 鳳 樓 越 夜 越 旺
尖 沙 嘴 鳳 竇 多 數 集 中  加 連 威 老 道 某 幾 幢 大 廈 , 地 舖 係 時 裝 店 , 上 樓 就 一 梯 幾 伙 都 係 鳳 巢 , 鳳 姐 Mabel 旺 場 生 意 多 到 接 唔 切 , 門 鐘 響 到 頭 暈 , 佢 旺 鐘 因 為 識 得 揀 時 間 開 工 : 「 好 多 姊 妹 話 就 話 開 朝 十 一 收 晚 十 一 , 查 實 就 遲 到 兼 早 退 , 拍 門 無 人 應 , 摸 多 幾 次 門 釘 , 熟 客 都 走 頭 啦 。 」

Mabel 準 時 十 點 半 開 門 做 生 意 , 晏 晝 十 二 點 至 兩 點 一 定 唔 會 離 開 鳳 巢 , 原 因 係 : 「 呢 區 好 多 西 裝 友 趁 Lunch 時 間 偷 食 , 打 個 炮 唔 使 要 幾 耐 時 間  , 出 完  仲 大 把 時 間 落 樓 下 茶 餐 廳 食 飯 , 返 到 公 司 根 本 無 人 知 。 」 夜 晚 十 點 , 當 同 樓 鳳 姐 陸 逐 收 檔 , 佢 爭 取 埋 最 後 一 個 機 會 : 「 尖 沙 嘴 好 多 酒 吧 , 好 多 人 飲 到 貓 貓  就 身 痕 , 過 尖 東 跳 舞 咩 ? 太 貴 唔 係 人 人 負 擔 得 起 , 落 旺 角 dup骨 咩 , 搭 程 車 費 時 失 事 又 要 趕 住 返 屋 企 交 人 , 所 以 會 上嚟嘆 番 個 快 餐 先 走 人 , 夜 晚 十 一 點 至 凌 晨 兩 點 , 其 實 都 好 旺  。 」 唔 怪 得 半 夜 三 更 , 都 見 到  醉 貓 喺 大 廈 出 出 入 入 啦 。
作者: 推油    時間: 2008-3-4 02:08
作者: 龍兄    時間: 2008-3-4 02:12
尖咀咁夜邊度旺呀.? 等我都去行下

多謝指教!!
作者: 肥佬    時間: 2008-3-4 03:09
重慶大廈最旺卦(D巴基爛坦搵SEA FOOD屌)
作者: 推油    時間: 2008-3-15 23:30
作者: 肥佬    時間: 2008-3-16 11:01
原帖由 推油 於 2008-3-15 23:30 發表

正所謂九梗冇親戚,色膽包天,要去滾乜都會衝破。

係牙"嬉", 色字行頭
作者: SNWong    時間: 2008-3-16 13:05
原帖由 tomlo 於 2008-3-12 17:24 發表
記唔記得Hello Kitty人頭案呀 ! 咪喺加老威囉 小心D呀 兄弟們 !!!

乜事呀, 唔記得tim
作者: 肥佬    時間: 2008-3-16 17:40
原帖由 SNWong 於 2008-3-16 13:05 發表

乜事呀, 唔記得tim

電影刀拍過LA, 碎屍案吖MA, 將個女死者過頭, 斬咗落嚟, 塞咗入去個HELLO KITTY公仔DO吖MA, 69王兄
作者: SNWong    時間: 2008-3-16 18:01
原帖由 肥佬 於 2008-3-16 17:40 發表

電影刀拍過LA, 碎屍案吖MA, 將個女死者過頭, 斬咗落嚟, 塞咗入去個HELLO KITTY公仔DO吖MA, 69王兄   

啊... 又有d印像tim148Question23 148Question23
作者: 肥佬    時間: 2008-3-16 18:23
原帖由 SNWong 於 2008-3-16 18:01 發表

啊... 又有d印像tim148Question23 148Question23

去影音店租隻碟睇, 包你仲更加明白148lolabove 148lolabove 148lolabove
作者: SNWong    時間: 2008-3-16 18:30
原帖由 肥佬 於 2008-3-16 18:23 發表

去影音店租隻碟睇, 包你仲更加明白148lolabove 148lolabove 148lolabove  

有時間去租碟都係租咸片睇啦, 得鬼閒去睇恐怖片咩

歡迎光臨 香港一世發論壇 (http://newhk148forum.com/bbs/) Powered by Discuz! X3.2