香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
樓主: ballballlover
打印 上一主題 下一主題

[鳳城信箱] 12月早餐及雙飛優惠繼續

初級會員

Keyman / Knife 兄,

我睇完你個事件 , 完全明白晒點解你今次咁火滾 , 換轉我係你 預約咗原定時間仲早到咗  ...
arsenal620 發表於 2011-12-25 17:26

但有其他囡囡2:30, 2:35相繼出房, 叫個客等10-15分鐘都唔得, 要我等35分鐘就得, 你話講唔講得通?
好彩佢唔加鐘, 如果佢加鐘我咪傻仔到暈........

初級會員

我睇完你個事件 , 完全明白晒點解你今次咁火滾 , 換轉我係你 預約咗原定時間仲早到咗  ...
arsenal620 發表於 2011-12-25 17:26

算細佬心有不甘咁話,大家係成年人,人生經驗豐富,做得預約,就要知道大家的所需!
為何怕無o左個walk in 客,就唔怕無o左個預約客???
又或者個walk in客係超級熟客.......
要預約客睇其他/又或者等,點解o個個唔得呢???

初級會員

算細佬心有不甘咁話,大家係成年人,人生經驗豐富,做得預約,就要知道大家的所需!
為何怕無o左個walk in 客, ...
knife 發表於 2011-12-25 17:39

所以我咪話我好恰~~~~

初級會員

所以我咪話我好恰~~~~
keyman 發表於 2011-12-25 17:40

宜家好生意,真係唔憂做,細佬真係希望負責人出o黎講聲,佢 o也待客o既態度!!

初級會員

呢次好明顯係要我白白等35分鐘都無所謂.
之前就話我前面有客可以搞遲10-15分鐘.
今次諗住頭鐘, 點知眼白白比人打尖, 真係火到爆.
無理由諗唔到要我等35分鐘, 好明顯係我呢個客可有可無.

初級會員

呢次好明顯係要我白白等35分鐘都無所謂.
之前就話我前面有客可以搞遲10-15分鐘.
今次諗住頭鐘, 點知眼白 ...
keyman 發表於 2011-12-25 17:59

其實版主們,可唔可以叫有關負責人出o黎交待聲??

中級會員

宜家好生意,真係唔憂做,細佬真係希望負責人出o黎講聲,佢 o也待客o既態度!! ...
knife 發表於 2011-12-25 17:48

師兄不用嬲我两個月前電話水餃店頇約某紅牌囡囡,早+五分鍾到,但時間將到時,keeper告訴我客人加鍾,當時無所謂照等,到入房時問囡囡客人要加鍾,我等了一小時,但她說剛走的不是加鍾客,是公司熟客只做一個鍾,那麼是誰講大話,囡囡無須要騙人,各師兄自已想想吧!投訴都無用,這是做生意手法,所以現在轉了去甜品屋,

初級會員

師兄不用嬲我两個月前電話水餃店頇約某紅牌囡囡,早+五分鍾到,但時間將到時,keeper告訴我客人加鍾,當時無 ...
winn1975 發表於 2011-12-25 18:06

細佬覺得佢話俾熟客唔緊要,你係度講聲就得!
細佬曉做人,知道唔係佢 o也熟客,就唔會再咁笨,使X約,都無分別,再者最後都可揀女及以後.....!

初級會員

師兄不用嬲我两個月前電話水餃店頇約某紅牌囡囡,早+五分鍾到,但時間將到時,keeper告訴我客人加鍾,當時無 ...
winn1975 發表於 2011-12-25 18:06

所以我都懷疑之前果個係熟客~~

初級會員

"現在轉了去甜品屋",預約方面,甜品屋安排好些,但裝修差些及新囡囡不多.
對我來說, 水餃店仍是首選, 唯有預多一些時間