香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
樓主: ballballlover
打印 上一主題 下一主題

[鳳城信箱] 12月早餐及雙飛優惠繼續

初級會員

"現在轉了去甜品屋",預約方面,甜品屋安排好些,但裝修差些及新囡囡不多.
對我來說, 水餃店仍是首選, 唯有預 ...
makwl530 發表於 2011-12-25 18:25

預幾多都無用,除非佢當係你熟客,否則........
係唔係呢????水餃店老細???!!!

初級會員

2件事果喎~~~
keyman 發表於 2011-12-25 17:19

....
對小弟來講如果水餃好食, 會忘記不快,如又要等(booked)又吾好食就火 la

中級會員

所以我都懷疑之前果個係熟客~~
keyman 發表於 2011-12-25 18:19

師兄我那天不是Bobo,如果Bobo是不會這樣做,只能夠說不好運倒楣,不過餃子店食品又好鬼正,遲D會等中午Bobo在時返去再食,

初級會員

師兄我那天不是Bobo,如果Bobo是不會這樣做,只能夠說不好運倒楣,不過餃子店食品又好鬼正,遲D會等中午Bobo在 ...
winn1975 發表於 2011-12-25 18:40

宜家最興係,無人出聲講句sorry都無!!

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.3medal_cc3medal2501-e21medal_dig1g7kkkn43n40footballa3a4a5a6a12a14a17a19QQ2QQ6QQ28QQ30foodphonetravelgirl

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.3medal_cc3medal2501-e21medal_dig1g7kkkn43n40footballa3a4a5a6a12a14a17a19QQ2QQ6QQ28QQ30foodphonetravelgirl

初級會員

今日小弟正好在場,本來約左LV3:15,三点鍾已到達,結果都要等到四点幾先入到閘,小弟雖等左咁耐,心情都好平靜,事情反正發生了,亦改變不了什麽,自己又唔使趕時,咪坐下吹下水睇靓女囉。我都有同BOBO反應下討論下這次事件得失之處。
今日假期囡囡上班人數少是事實,以至工作編排十分緊張,為左維護公司及囡囡利益,又唔想失客,所以若有空檔而預約客人又未到時叫囡囡先做另一客人是慣例,需知道預約是一件十分有彈性既事情,比如說你約左三点,遲左十分鍾先至到,囡囡兩点九出閘,若然等你,咁就白白浪費左二十五分,若果一日有十單八單,一個月來講條數好襟計架。
兄台準時到達結果要等三十五分當然會唔開心,對佢地有怨言及投訴是十分自然合理之事,小弟亦覺得BOBO這次處理手法太過墨守成規,不夠彈性,小弟雖然都算同屬受害者,但亦不會咁小氣怪責佢地,不過亦希望是次事件令主事人有所警惕,以後會有更週詳及彈性化的手法去處理以後同樣或類似之事件,以免令客人產生不滿不快之情緒。不小弟愚見,為左拳衡各方面利益,若時間容許(15分內),理應保留囡囡至預約時間為止,一來免左失客,二來囡囡可以休息下,预約太密囡囡都顶唔順架,你估系機器咩,我想老闆都唔想大家太辛苦既,聞說老細都系有情有義之士,若果你大佬遲到就唔好怪人喇。

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

中級會員

我看完了所有帖,大家提出的問題歸納為:

1. Keyman 約了LV 2:30pm,他準時到達,但發覺LV 在2:20pm入了房 ...
ballballlover 發表於 2011-12-25 22:38

Ball版主,發不到PM比你