香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
樓主: ballballlover
打印 上一主題 下一主題

[鳳城信箱] 12月早餐及雙飛優惠繼續

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.3medal_cc3medal2501-e21medal_dig1g7kkkn43n40footballa3a4a5a6a12a14a17a19QQ2QQ6QQ28QQ30foodphonetravelgirl

初級會員

又唔使灰心,總有解決方法的。
ballballlover 發表於 2011-12-26 20:55

誤會了,我既想法系正面的.

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.3medal_cc3medal2501-e21medal_dig1g7kkkn43n40footballa3a4a5a6a12a14a17a19QQ2QQ6QQ28QQ30foodphonetravelgirl

初級會員

波波版主,我相信大部份兄弟都系明智及心胸廣闊之士,只有小數較為偏激執著,但佢地都系聰明人,未想通件事既啫。

初級會員

小弟都同意hkaudio兄的建議, 可稱為 “15分鐘窗口”的處理方法,就係話如果客人約咗三點, 又準時三點到達, 只係表示最多等到三點半, 囡囡就會入閘, 並不表示囡囡三點正即時入閘。
客人三點正未到, 預約就即時取消。個場在兩點九個字起, 就唔可以再畀囡囡入閘招呼其他師兄, 又唔可以畀先前個客加鐘,已經對預約的師兄好優待的了。
小弟認為即使係“10分鐘窗口” 都絕對可以接受, 咁Bobo姐在事件中的處理方法, 就完全冇問題。
另外預約的方式也應收緊一些,現時預約的客人除了打個電話或上網留言外, 到時唔出現都唔駛負乜野責任,建議取消網上預約,並規定預約的客人要留聯絡電話,盡量減少客人爽約的情況。

初級會員

波牛兄所言甚是,大家都要揾食,阻人發財系唔通既,將身比己就會明白,出黎玩求開心啫,凡事睇開的,放人一馬其實都唔會蝕底既,人地對你心懷尊敬感激都系番度啦,以後有SO都講唔定架。

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

初級會員

回復  keyman

keyman  兄,凰城不是專登恰你,是以生意為先,而不是本着公平原則以客為先!毎一個師兄 ...
醉生夢死者 發表於 2011-12-26 14:45

我認為有問題,唔岩,所以我出聲。
其他人唔出聲係其他人既事,你覺得我鬼殺咁嘈亦係你既事。
無人出聲唔代表無錯,唔等於可以合理化。

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

初級會員

不好意思,,,,
    嘉琪和GUCCI從來出閘不等客人,
鳳城 發表於 2011-12-26 19:22

bobo姐,當時我立即嘈過,係呢度亦嘈過一陣。
過左咁耐咩火都無,你都唔好再記係心。
以後小心D,比心機為各位服務。
加油!支持你!