香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
樓主: ballballlover
打印 上一主題 下一主題

[發問] 報告區版規討論: 應否加版規, 歡迎提意見

高級會員

Medal No.6e13medal_dia23a28car

原帖由 ballballlover 於 2010-4-15 17:30 發表
如果龍兄個網可以如4台報告區, 可以選擇用 []內標纖排列就更好了.

可以的,只要在後台選擇主題前要下拉模式就得
至於下拉的選擇只要龍兄先行加上再勾就可以了
【事前準備足,開心又滿足】

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.3medal_cc3medal2501-e21medal_dig1g7kkkn43n40footballa3a4a5a6a12a14a17a19QQ2QQ6QQ28QQ30foodphonetravelgirl

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

Medal No.1Medal No.2Medal No.3medal_cc3medal2501-e21medal_dig1g7kkkn43n40footballa3a4a5a6a12a14a17a19QQ2QQ6QQ28QQ30foodphonetravelgirl

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

高級會員

Medal No.6e13medal_dia23a28car

原帖由 ballballlover 於 2010-4-15 19:36 發表
Thank you Hing Hing,

你的意思是否在發新貼時,會有3個選擇,要選好才可以發新主題,我未試過在4台出報告,唔知係點做。

will ask Dragon Hing to check.

冇錯,咁樣大家發帖時只要下拉選擇就得
比較方便
如果你用人手打上去個主題前面
發帖時可能會有C兄會打錯
咁就會麻煩到要版主修改啦

高級會員

原帖由 ballballlover 於 2010-4-15 19:53 發表
依家我笨d,用edit方式為頭版主題加標籤,睇下好好。

但edit唔到龍兄個大波妹

因為龍兄同鳳弟都是管理員,權限比你高
所以你係唔可以修改佢地的帖的
應該係只要比你的權限高
你現在係版主,只要是版主以上(如超版.管理員)
你都唔可以

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主

高級會員

原帖由 ballballlover 於 2010-4-16 17:08 發表
因為龍兄整唔到版面在出主題時分類, 我可以簡單d暫時咁做:

置頂區的主題巳減少了. 我看到有主係報告及"正式內容" 有30個字以上, 我會加分及置頂, 維持頭版約有10個報告置頂, 方面大家睇最新報告. 如有新報要置頂 ...

後台的論壇設置好難可以就咁講就會明白
如果唔識最好搵其他人整好D
我有個提議
就是你把帖置頂時
你留意一下,是可以設定時限的
你帖置頂時設定一個時間,到期就會自動解除
咁樣你可能會方便D

初級會員

原帖由 ballballlover 於 2010-4-15 17:26 發表
Hung 兄, 我會把你意見溶入版規.

其實我在想, 這裡暫時人流唔多, 報告, 推薦, 發問加起來都唔算多, 暫時可以容納推薦, 發問放在報告區方便大家. 昨日 jerso 兄提過主題前加標題, 呢度第二版都有師兄出過主題 : [資 ...

呢幾日internet short short 地, 上唔到嚟. 睇完後有小小個人意見, 請勿見笑:
除咗1) 2) 3)點之外, 建議加 [指壓] [樓上骨] [走地] etc 呢D "以種類為中心" 的標題, 因為各有所好, 有師兄愛骨, 有師兄愛指壓....

加上呢到指壓資訊較其他版齊, 如果去盡D, 可以直情幫"客戶"做標題, 如 [美妙] [金沙] [濃情] etc etc.  一來客戶高興 (我都想個網多D收入搞好D), 二來可以更加強化自身優點, 拋離對手(友網被一間K壓霸佔一個版, 搞到無咩人發言). 加埋 [樓上骨] [走地] [一樓一] 等資訊方便不同口味師兄, 搵料可以更快. 甚至畀埋地區[旺角] [觀塘走地] 咁 (不過就會好多標題, 不能2全其美)

如果標題做得好, 就唔使拆咁多版 (報告/搵女/推薦....), 講真我估唔少師兄唔止玩一瓣. 或者, 都想試下新野. 拆咗版就有新版主, 個個手法/文化唔同, 好多時話就話同一網址, 但就唔會四處留言 (剩番班非常活躍份子)

以上純個人小小意見

2萬

5萬

禁止訪問

波波版主