香港一世發論壇

新界區 元朗 | 上水 | 粉嶺 | 大埔 | 葵涌 | 荃灣
九龍區 長沙灣 | 深水步 | 太子 | 大角咀 | 旺角 | 油麻地 | 佐敦 | 尖沙咀 | 紅磡 | 土瓜灣 | 九龍城 | 觀塘
港島區 西環 | 上環 | 中環 | 灣仔 | 銅鑼灣 | 天后 | 炮台山 | 北角 | 西灣河 | 筲箕灣
搜索
查看: 2036|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

(轉貼) 金濤閣45度骨:大包整多兩籠

初級會員

我 大 食 , 沙 律 當 Lunch ? Sorry , 我 接 受 唔 到 , 我 要 食 得 飽 , 熱 辣 辣 , 奶 黃 包 又 好 , 半 肥 瘦 小 籠 包 都 好 , 多   我 密  口 , 仲 要 嘆 埋 蘭 花 手 油 浸 禾 花 雀 、 奶 油 焗 象 拔 蚌 。 我 叻 , 搵 到 間 骨 場 做 緊 特 價 酬 賓 , 今 晚 一 於 跟 我 上 骨 場 開 飯 ,  , 唔 係 , 係 開 餐 至 真 … …

好 多 人 認 為 晏 晝  餐 唔 應 該 食 咁 貴 , 我 認 同 , 尤 其 偷 食 ! 不 過 唔 貴 , 都 一 樣 可 以 食 得 飽 , 睇  你 熟 唔 熟 架 步  。 呢 排 , 我 頻 頻 撐 MK 老 砵 偉 X 大 廈  間 「 金 濤 X 芬 蘭 浴 」 , 貪 呢 間 場 做 緊 特 惠 酬 賓 , 食 客 五 點 前 埋 單 , 全 餐 $528 落 樓 , 比 夜 晚 同 場 同 女 抵 玩 好 多 , 唔 吹 水 , 呢 排  上 面 開 餐 , 真 係 經 常 撞 番  舊 朋 友 、 舊 同 事 呀 。

現 叫 現 製 鮮 豆 漿

二 揀 一 定 一 揪 二 , 悉 隨 尊 便 。

前 日 餓 到 兩 點 鐘 , 終 於 搵 到 空 檔 貢 上 去 ,  完  , 拿 拿 聲 叫 主 任 上 菜 , 點 知 Mark 開  對 山 東 大 包 Annual leave , 無 計 , 試 新 菜 , 叫 Doreen 喎 。 入 房 , 大 家 唔 熟 , 搜 個 身 做 見 面 禮 , Doreen 上 圍 唔 算 大 騎 樓 , 但 對 雞 包 仔 好 彈 手 。 我 摸 佢 , 佢 好 似 怕 執 輸 咁 , 左 手 同 時 滑 入 我 褲 襠 報 復 , 手 法 極 純 熟 , 三 扒 兩 撥 就 掌 握 到 重 點 。 「 好 熱 喎 。 」 佢 望 一 望 我 , 我 如 實 回 應 番 佢 : 「 你 都 好 濕  。 」 目 標 明 確 , 唔 使 講  , 做  啦 。 我 餓 , 估 唔 到 佢 仲 餓 過 我 , 擘 開 我 對 髀 , 問 都 唔 問 就 大 啖 啜 , 夠  , 換 個 姿 勢 , 等 我 可 以 做 埋 下 半 場 好 唔 好 ? 點 知 佢 死 口 唔 放 , 嬲 嬲  , 粒 聲 都 唔 出 就 請 佢 飲 番 杯 鮮 榨 豆 漿 。

捱 豆 漿 , Doreen 無 嬲 , 仲 話 : 「 睇 你 個 款 都 想 執 多 劑   , 我 介 紹 多 位 姊 妹 畀 你 嘆 啦 。 」 我 提 出 唯 一 要 求 : 「 我 要 大 包 。 」 佢 笑 笑 口 出 房 , 轉 個 頭 , Doris 出 現  我 眼 前 , 佢 講  唔 係 好 正 : 「 腥 ( 先 ) 生 , 你 賀 撐 ( 好 長 ) 喎 。 」 不 過 我 無 嫌 棄 , 因 為 佢 對 包 , 又 圓 又 白 , 擺 落 口 , 一 定 飽 。
我 已 經 解 除 束 縛 , Free 晒 , Doris 手 忙 腳 亂 剝 光 豬 爬 上  , 我 雙 手 一 邊 一 隻 , 好 滑 好 軟 好 彈 。 放 入 口 試 真 個 味 , 真 係 有 奶 香 , 呢  咪 叫 極 品 靚 波  。 開 餐 , 一 個 轉 身 , 我 做 主 導 , 一 下 大 舉 進 侵 , 最 初 Doris 都 好 似 皺 皺  眉 , 個 款 好 似 頂 唔 順 咁 , 原 來 唔 係 , 佢 話 : 「 乖 ( 快 )  , 乖 ( 快 )  … … 」 OK , 我 識 做 , 快 就 快 啦 , 七 、 八 十 下 之 後 , 一 次 猛 烈 痙 攣 , 我 又 宣 佈 食 飽 , 不 過 睇 樣 , 其 實 Doris 仲 飽 過 我  。

午 市 做 特 惠 唔 代 表 無 好  食 , Doreen 同 Doris 質 素 唔 錯 , 隨 便 起 筷 。

初級會員

Thanks for your report!

初級會員

Thank you.

中級會員

Medal No.1

Excellent report with pictures!